Η ιστορία του Κινηματογράφου

Ετικέτες


Η ιστορία του κινηματογράφου πηγαίνει πίσω μέχρι το τέλος του 1800. Είναι τώρα περισσότερο από 200 χρόνια που ο κόσμος του κινηματογράφου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει μέσα από πολλά πειράματα και καινοτομίες
.Η τεχνολογία υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του παγκόσμιου κινηματογράφου. Από την έναρξη του παγκόσμιου κινηματογράφου οι καρδιές εκατομμυρίων  ανθρώπων έχουν συλληφθεί από τη μαγεία του.
Ο παγκόσμιος κινηματογράφο άρχισε το ταξίδι του στη σιωπή. Ταινίες δημιουργήθηκαν χωρίς ήχο, όπως η τεχνολογία του ήχου δεν ήταν διαθέσιμα κατά την έναρξη. Μια συσκευή δεν υπήρχαν που θα μπορούσαν να συγχρονίσετε ήχο με την εικόνα. Κινηματογράφος παρέμεινε σιωπηλός για τα πρώτα τριάντα χρόνια, μέχρι την τεχνολογία ήχου αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920.
Ο κόσμος του κινηματογράφου ήταν αρκετά ανοργάνωτη στα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής του, αν και σταδιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα η βιομηχανία καθιερωθεί. Ταινίες που περιείχε έναν πυροβολισμό και παράγονται από ένα μόνο άτομο άρχισε να αναληφθεί από τις ταινίες που ήταν λίγα λεπτά, είχε διάφορες σκηνές και παρήχθησαν από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με επαγγελματικές μεθόδους.
Πιθανώς η πιο επιτυχημένη εταιρεία λήψης ταινία ήταν στις ΗΠΑ. Είχαν τη μεγαλύτερη ομάδα παραγωγής μέχρι το 1900. Η εταιρεία παρήγαγε πολλά είδη peep show των ταινιών που έγινε με τη βοήθεια μιας μηχανής που ονομάζεται Mutoscope. Η Γαλλία ήταν η επόμενη χώρα που θα δείξει το διαμέτρημα του στον χώρο του κινηματογράφου παγκοσμίως. Η Γαλλία ήταν το σπίτι σε μία από τις πρώτες εταιρείες να πυροβολήσει σκηνές για μια ταινία έξω από το στούντιο και επίσης έστειλε εικονολήπτες να γυρίσουν ταινίες σε όλο τον κόσμο. Ο μεγαλύτερος παραγωγός στη Γαλλία ήταν Georges Meilies που άρχισε να χρησιμοποιεί εφέ τέχνασμα το 1898.
Η πρώτη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείται σε ταινίες ήταν δεμένα ή σε τρίποδο. Όλες οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές ταινία ήταν εντελώς καθορίζεται λαμβάνοντας παράλληλα πλάνα ταινία. Κάμερα κινήσεις έγιναν με την τοποθέτηση της κάμερας ταινία σε ένα κινούμενο όχημα.
Η ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου έχει υποστεί μια μακρά πορεία της έρευνας, τη δημιουργία και την εφαρμογή νέων τεχνικών. Πολλές μέθοδοι έχουν δοκιμαστεί και εφαρμοστεί για να δώσουν ταινία κάνει μια θέση στην καλύτερη των παραστατικών τεχνών σε όλη την υδρόγειο.
Πηγή: http://www.cypruscinema.com
kinimatografos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου